fabeldier

middeleeuws ambacht
workshop
fabeldier

fabeldier

ambachtelijke workshop bij vrijheid, vetes, vagevuur

Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding.

Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het schilderen van middeleeuwse fabeldieren. We bestuderen de mythische wezens maar ook de authentieke materialen en schildertechnieken die werden gebruikt. Voorafgaande aan de workshop bezoek je met een museumdocent de tentoonstelling waar een projectie met fabeldieren is te zien. Onder leiding van archeoloog Nikky Kruithof ga je in het museumatelier zelf aan de slag.

Datum: zaterdag 12 november
Tijd: 12.30 – 15.30u
Prijs: 40 euro
Aanmelden kan via onze ticketpagina

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

over nikky kruithof

Nikky Kruithof is in 2011 afgestudeerd als archeoloog van de Rijksuniversiteit Groningen, in de richting archeozoölogie. Met haar bedrijf richt ze zich op hoogwaardige en ambachtelijke replica's voor de museale sector. Ze was betrokken bij het maken van archeologische exposities en vervaardigde producten voor de museumwinkels van o.a. het Fries Museum, Archeologisch Steunpunt Observeum, Drents Museum en Hunebedcentrum.

Nikky Kruithof
Nikky Kruithof

meer middeleeuwse ambachten

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid