dementie- programma

christoffel & kate bisschop
verlangen naar vroeger
dementie- programma

dementieprogramma: verlangen naar vroeger

interactief programma voor bezoekers met dementie

Voorwerpen met Hindeloopen schilderwerk, de herkenbare scenes op de schilderijen van Christoffel Bisschop, de geur van een stoomtrein of een mannenkoor dat zeeliederen zingt. Veel oudere bezoekers zullen herinneringen hebben bij het zien van de tentoonstelling van Christoffel & Kate Bisschop: Verlangen naar vroeger. Daarom zijn vanaf april de maandagen in het museum exclusief gereserveerd voor bezoekers met dementie. Terwijl het museum helemaal leeg is verwelkomen we de bezoekers met koffie en koek. Onze gespecialiseerde dementiegidsen nemen de bezoekers mee door de tentoonstelling Christoffel & Kate Bisschop. Samen bekijken we de tentoonstelling, zingen we liedjes, snuiven we de zeegeur op en proeven we van ouderwetse lekkernijen. Met speciale gesprekstechnieken brengen we het gesprek op gang en delen we herinneringen aan vroeger.

Het programma voor deze doelgroep komt tot stand in samenwerking met de Kwadrantgroep. Speciaal voor deze tentoonstelling is het programma gratis toegankelijk voor dementerenden die ons in groepsverband willen bezoeken. Groepen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer en de één-op-één-begeleiding.

Datum: iedere maandag vanaf april t/m juni 2024
Aantal deelnemers: per keer ontvangen 2 museumdocenten een groep van maximaal 8 dementerende bezoekers
Duur: 90 minuten
Prijs: gratis
Aanmelden via het onderstaande formulier

Let op: Wij hebben zes weken nodig om de rondleiding te organiseren. Houd daar rekening mee met het invullen van het formulier. Het programma kan tot 48 uur van te voren geannuleerd worden.

Foto door Aron Weidenaar
Foto door Aron Weidenaar
Foto door Aron Weidenaar
Foto door Aron Weidenaar

aanmeldformulier

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid