rondleiding

seeds of memory
door de conservator
rondleiding

conservatorrondleiding moderne & hedendaagse kunst

door judith spijksma

Deze activiteit is geannuleerd, aanmelden is niet meer mogelijk.

Ontdek de hedendaagse kunst in het Fries Museum onder leiding van een expert! Wandel in deze rondleiding met Judith Spijksma mee door de hedendaagse kunsttentoonstellingen in het museum, en ontdek alles over de werken en kunstenaars. Judith is conservator Moderne en Hedendaagse kunst in het Fries Museum en de inhoudelijke spil van de tentoonstellingen. In deze rondleiding maak je bijvoorbeeld kennis met het werk van Kinke Kooi. Kooi (Leeuwarden, 1961) staat wereldwijd bekend om haar weelderige tekeningen en schilderijen onderzoekt ze haar eigen ongemak onderzoekt. Onlangs schreven NRC en Trouw nog over haar werk. In de groepstentoonstelling Seeds of Memory gebruiken kunstenaars sporen van het verleden om verhalen te vertellen. 

Datum: zondag 26 november 2023 (geannuleerd)
Tijd: 13.00 – 14.00u
Prijs: 6 euro, exclusief museumentree

Deze activiteit is geannuleerd, aanmelden is niet langer mogelijk.

seeds of memory

In de grote groepstentoonstelling Seeds of Memory gebruiken kunstenaars sporen van het verleden om verhalen te vertellen. Ze verbeelden herinneringen en geschiedenissen die mogelijk hebben plaatsgevonden of verzonnen zijn, en herstructureren feiten tot een nieuw verhaal. Deze verhalen krijgen vorm in tot de verbeelding sprekend werk waarin uiteenlopende landschappen, dieren, materialen en objecten uitgangspunt zijn. Van de kunstmatige indeling van het dierenrijk tot een verzonnen stad, en van de lange geschiedenis van een adellijk Fries landgoed tot eeuwenoude sporen in het landschap.

kinke kooi

Kunstenaar Kinke Kooi tekent al ruim veertig jaar datgene wat wringt. In weelderige tekeningen en schilderijen onderzoekt ze haar eigen ongemak en duikt ze zowel in ‘beschamende’ zaken als vetkwabben en menstruatie, als in abstractere onderwerpen als ‘het dictaat van de goede smaak’. Samen vormen haar werken een zacht pleidooi voor subtiliteit en acceptatie. Een ode aan wat vaak niet wordt getoond of niet wordt gezien. Dit jaar werd de GERRIT BENNERprijs uitgereikt aan de kunstenaar. In de overzichtstentoonstelling worden haar belangrijkste thema’s uitgelicht.

Seeds of Memory - Foto door Ruben van Vliet
Seeds of Memory - Foto door Ruben van Vliet

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid