abe bonnemaprijs

prijs voor jonge architecten
15 december 2020 t/m 20 februari 2021
abe bonnemaprijs

abe bonnemaprijs 2020

prijs voor jonge architecten

Van 15 december 2020 tot en met 10 januari 2021 zijn alle inzendingen voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 te zien in de ontvangsthal van het Fries Museum te Leeuwarden. Genomineerd voor de prijs zijn de architecten Lieke Göritzlehner, Ard Hoksbergen, Auguste van Oppen, Jasper Smits en Enzo Valerio. Zondag 13 december is Ard Hoksbergen met zijn ontwerp voor basisschool Veerkracht in Amsterdam, als winnaar van de prijs bekendgemaakt.

Iedere twee jaar wordt de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten uitgereikt aan een jonge talentvolle architect (onder 40 jaar). In de expositie die vanaf dinsdag 15 december 2020 te zien is in de ontvangsthal van het Fries Museum, zien museumbezoekers en voorbijgangers alle ingezonden architectuurprojecten voor de editie van 2020. Toegang tot de expositie is gratis.

Jan Nauta won met zijn Huis aan het Meer in het Friese Oudega de vorige editie van de prijs voor jonge architecten. Dit jaar is hij lid van de jury samen met voorzitter Josja van der Veer, Saskia Bak, Petra Brouwer, Ninke Happel en Michiel Riedijk.

abe bonnemaprijs voor jonge architecten

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting. Doel van de prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro. Via deze prestigieuze prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid