museum jeugduniversiteit

Bij de MuseumJeugdUniversiteit van het Fries Museum & Tresoar volg je colleges over beroemde Friezen. Je verdiept je in de wereld van de visuele illusies die M.C. Escher creëerde en ontdekt wat deze illusies ons vertellen over de werking van ons brein. Je wordt ondergedompeld in de wereld van P.J. Troelstra en je leert wie koning Redbad precies was.

11 maart - Hoe werkt ons brein?

Job van den Hurk is hersenonderzoeker aan de Universiteit Maastricht en legt uit hoe hersenen ervoor zorgen dat je de wereld om je heen kunt beleven.

8 april - Wat gebeurt er in ons brein bij visuele illusies?

Prof. dr. Frans Cornelissen een kijkje door ons oog naar het brein. Hij legt uit wat illusies van M.C. Escher ons leren over hoe onze hersenen de wereld om ons heen proberen te begrijpen.

15 april - Waarom geen revolutie in Nederland?

Met historicus Marieke Prins en acteur Zen Roorda leer je niet alleen veel over het leven van Troelstra, maar ervaar je ook hoe het was om Troelstra of een van zijn tegenstanders te zijn.

13 mei - Was Redbad de laatste heidense koning?

Historicus Nathalie Scheenstra vertelt van alles over de Friese koning Radbad. Wie was deze Friese koning over wie allerlei verhalen gaan? En waarom wilde hij zich niet laten dopen, maar moesten de Friezen wel christelijk worden?

Data: zo 11 maart (in Tresoar), 8 april, 15 april (in Westerkerk Leeuwarden) en 13 mei
Tijd: 11.30-12.30 uur 
Locatie: verschillende
Prijs: €20,- voor de hele collegereeks.

Aanmelden: kan uitsluitend nog met een mail naar activiteiten@friesmuseum.nl