vacature vrijwilliger museumwinkel

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien.

Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa.

De organisatie van de beide musea bestaat uit ruim 60 medewerkers met een gezamenlijke omvang van ruim 50 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

facilitaire zaken

Vrijwilligers die betrokken zijn bij de winkels vallen onder facilitaire zaken, die zaken als contracten en verzekeringen bewaakt, dit gaat in overleg met de winkelmanagers, die verantwoordelijk zijn voor de directe aansturing van de vrijwilligers.

 

Wij zoeken vrijwilligers voor de museumwinkel en pop-up store voor de periode dat de tentoonstelling Escher op reis te zien is(t/m 28 oktober).

Wij zoeken op korte termijn vrijwilligers voor de museumwinkel Fries Museum, voor de periode dat de tentoonstelling Escher op reis te zien is(t/m 28 oktober).

werkzaamheden

 • aanvullen producten en aanverwanten (draagtasjes, stickers ed)
 • schoonhouden en bijpunten en aanvullen winkel
 • Kassa werkzaamheden, pinnen en contant, kasopmaak aan het einde van de dag
 • klanten te woord staan en adviseren

bezetting

We werken met drie diensten:

 1. hele dag      10.30- 17.00
 2. ’s ochtends  10.45- 14.00
 3. ’s middags   13.45- 17.00

Je werkt in ieder geval 1 dag per week en bent bereid zo nu en dan in het weekend te werken je werkt bijna altijd in een team van twee mensen

in de weekenden zijn we open van 10.00 tot 17.30

liefst de maanden juli t/m oktober beschikbaar

wat bieden wij

Een dynamische en kunstzinnige werkplek, gezellige collega’s en de mogelijkheid om de tentoonstellingen te bezoeken, werkervaring opdoen in de detailhandel. Bij grote tentoonstellingen organiseren we een rondleiding.

wij zoeken

 • flexibiliteit (bereidheid tot werken in het weekend)
 • zelfstandigheid
 • collegialiteit
 • affiniteit met kunst
 • klantgericht
 • winkelervaring is fijn maar geen must!

contact

Geïnteresseerden mogen een mail met een korte cv sturen naar:

Tanja Sterk
​Winkel manager Fries Museum
t.sterk@friesmuseum.nl 
058-2555519