thuis doen genieten van het museum, gewoon thuis

Het museum is vanaf 1 juni weer open! Kom langs en zie voor het eerst onze nieuwe tentoonstelling Oog in oog met oorlog, of kom kijken bij Other.Worldly. Tickets zijn alleen online te koop, meer weten? Klik hier voor meer informatie over de tickets en onze huisregels

Op deze pagina verzamelen we alles waardoor je ook thuis van het museum kan genieten. Luister naar spannende vikingverhalen, zet je hersenen aan het werk met een van onze puzzels of ga op pad en ontdek kunst in de openbare ruimte in Leeuwarden en omgeving. Ook voor kinderen is er natuurlijk genoeg te doen!

Benieuwd wat er verder gaat komen? Houd deze pagina in de gaten en volg ons op social media.

Op social media ontdek je nog veel meer bijzondere verhalen en voorwerpen uit de collectie, volg je live rondleidingen vanuit het gemak van je eigen huis en blijf je op de hoogte van onze nieuwe activiteiten, tentoonstellingen, nieuwsitems en nog veel meer! Je kunt ons vinden op Facebook, InstagramTwitter en LinkedIn.

te ontdekken

Pak wat te drinken en zoek een comfortabel plekje op de bank. Met onze collectie kunnen we je uren vermaken. Ga mee op een virtuele rondleiding, luister naar spannende vikingverhalen of verdwaal tussen de interessante objecten uit onze collectie.

virtueel fries verzetsmuseum

Kijk rond in het Fries Verzetsmuseum en ontdek de bijzondere verhalen. Bekijk ook de nieuwe tentoonstelling Oog in oog met oorlog. Ontdek het hier

 

Speel video af

trailer virtueel fries verzetsmuseum

live rondleiding

In samenwerking met LF2028 worden er live rondleidingen georganiseerd. Iedere woensdag om 15.00 uur loop je op onze Facebook live mee door het museum! Bekijk hier eerdere rondleidingen terug.

uitgelicht: podcasts

Aan de hand van ruim honderd audiofragmenten ontdek je hoe Friesland door mensen is gemaakt, wat Fries is en wat misschien wel helemaal niet. Luister naar de prikkelende verhalen die laten zien dat Friesland veel meer is dan het skûtsjesilen, de Elfstedentocht en uitgestrekte weilanden vol zwartbont vee.

De verhalen zijn onderdeel van de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân. Hieronder vind je een kleine greep uit de fragmenten.

Meer luisteren? Ga naar ferhaalfanfryslân.nl.

 

 

te doen

Steek je liever de handen uit de mouwen? Wij hebben een overzicht met de leukste kunstzinnige activiteiten voor het hele gezin! Volg een online kunstworkshop, ontrafel onze collectiemysteries of doe mee aan onze fotochallenge.

leren

Omdat deze opdrachten speciaal gemaakt zijn voor een van onze onderwijsprogramma’s, zijn ze niet alleen leuk, maar ook leerzaam! Ontdek alles over de Friese geschiedenis en de Vikingen of ga in Leeuwarden op ontdekkingstocht met de kunstroute van Vrij-Baan.