mata hari in parijs

Conservator Yves Rocourt vertelt over Mata Hari in Parijs. Waarom koos Margaretha Zelle voor Parijs, hoe werd zij de danseres en hoe was ze als socialite? Je ontdekt het in deze lezing. Rocourt vertelt over de periode waarin Margaretha Zelle zichzelf als Mata Hari begon te presenteren. Hij bespreekt hoe ze in Parijs leefde, welke beslissingen ze daar nam en waar ze haar dansvoorstellingen gaf.

data: zaterdag 17 februari
tijd: 13.30-14.30 uur
prijs: €10 (museumentree niet nodig en niet inbegrepen)

aanmelden kan via deze link selecteer daarbij eerst de juiste datum

yves rocourt

Yves Rocourt geeft hij introductielezingen bij de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje. Als Mata Hari-expert en gastconservator maakte Rocourt samen met het Fries Museum de tentoonstelling over het mysterieuze icoon. Er zijn weinig mensen die zoveel weten over de exotische danseres als hij doet.

themalezingen

Gedurende de Mata Hari-tentoonstelling komen kenners uit het binnen- en buitenland spreken in het Fries Museum. De onderwerpen lopen uiteen van complottheorieën en spionage tot zoektochten naar familiebanden. Klik hier om het overzicht van Mata Hari-activiteiten te bekijken.