werken op zaal

De afgelopen maanden hebben Friese, Marokkaanse, Zweedse en Indonesische vakmensen gewerkt aan de reproductie van de motor van een veldhakselaar: de Fryske Motor.  Je kan van 15 september tot 9 oktober een kijkje nemen in het werkatelier van Van Hove en zijn team van vaklieden uit Marrakesh. In de Blokhuispoort leggen de ambachtslieden op dit moment de laatste hand aan de verschillende motoronderdelen. Loop gerust binnen! Het werkatelier is tegenover Café de Bak. 

 Als alle motoronderdelen af zijn wordt de Fryske Motor in elkaar gezet in de tentoonstellingsruimte. Het werken op zaal gebeurt vanaf 10 oktober. Een unieke kans om Éric Van Hove: Fenduq te bezoeken terwijl de Fryske Motor een geheel wordt. Bekijk onderstaand filmpje voor een indruk, toen werd de D9T in elkaar gezet in de tentoonstelling.

 

*Aan de Fryske Motor werken mee: Titus Stallmann (Hindelooper schilderwerk), Erno Korpershoek (Fries kerfsnijwerk), Rikus Oswald (keramiek; o.a. aardewerk en tinglazuur), Lies van Huet (keramiek), Sanne Bergsma en Theo van Halsema (zilver- en goudsmeden), Jilles en Hannes Scherjon (klompenmaken), Frank Kroondijk en Rolf Doderlein De Win (3D-printen), AbedelaaIi Arib en Mustapha el Moufdi (kopersmeden), Mohamed Ouahaddou (beensnijden), Mehdi Ghinati en Abdelkadere ´Dragon´ Hmidouch (houtbewerken), Abderrahim Boutkrout en Abdelghafour Boutkrout (houtsnijden), Mustafa Jaouale (kopersmeden), Abdeljalil Ait Boujmiâa (aluminiumgieten), Noureddine El Miraoui (afwerking), Abdelatif Boulaadam (monteur), Anders Wennerhag en Peter Kuchinke (glasblazen) en Wayan Lila (beensnijden).

Speel video af

the assembly of the d9t