voorjaarsvakantie

Vermaak je met leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie! Beschilder net als Victor & Rolf een klomp in je eigen stijl, gebruik een iPad om met geometrische vormen een schilderij te maken, maak bibberbotjes van gerecyclede materialen of leer hoe je een schilderij restaureert. Op 21 t/m 25 februari zijn elke dag vier verschillende workshops te volgen. Scroll naar beneden om meer te lezen over elke workshop.

Data: 21 t/m 25 februari
Tijd: 12.00, 13.15, 14.30 en 15.30 uur (scroll naar beneden voor meer informatie)
Prijs: gratis (museumentree voor kinderen gratis op 21 t/m 25 februari)

Opgave: uitsluitend op de dag zelf (vol is vol, dus kom op tijd)

coole klompen 12.00 uur

Heb jij wel eens klompen gedragen? De wereldberoemde ontwerpers Victor&Rolf vinden klompen eigenlijk best wel cool. Daarom hebben ze hun eigen klompen ontworpen! In deze workshop ga jij je eerst de klompen van Victor&Rolf bekijken. Daarna beschilder je jouw eigen klomp! Niet om te dragen, maar om naar te kijken.

Duur: 45-60 minuten Leeftijd: vanaf 4 jaar

bibberbotjes 13.15 uur

Bibberbotjes zijn kleine robotjes die zich voortbewegen door te ‘bibberen’. In deze workshop ga jij er helemaal zelf eentje bouwen met grotendeels gerecyclede materialen en een motortje. Eerst ontdek je meer over Watse Gerritsma in de tentoonstelling Rijk van Rotzooi. Deze 18e eeuwse Fries maakte ook nieuwe dingen van afval!

Duur: 60 minuten Leeftijd: vanaf 6 jaar

raadselachtige restauraties 14.30 uur

Veel schilderijen in het museum zijn heel oud: soms wel 400 jaar oud! Sommige zijn in al die tijd wel eens beschadigd geraakt. Ze moeten dan gerestaureerd worden. Dat is een heel precies werkje! In deze workshop leer jij hoe je een schilderij kunt restaureren en waar je op moet letten. Je gaat oefenen op een modern schilderij!

Duur: 45 minuten Leeftijd: vanaf 6 jaar

digitale kunstwerken 15.30 uur

Heb je het schilderij van Tjerk Bottema in de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân wel eens bekeken? Het bestaat uit allemaal driehoeken, vierkanten en andere vormen. Maar als je goed kijkt, zie je een boerderij, bomen en koeien! in deze workshop ga je eerst op zoek naar vormen in de tentoonstelling. Daarna maak je met behulp van een iPad je eigen kunstwerk van geometrische vormen!

Duur: 45 minuten Leeftijd: vanaf 5-6 jaar