night at the museum

Alle rondleidingen door Wij Vikingen zijn volgeboekt. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Wij Vikingen kan je die avond alleen bezoeken met een rondleiding maar de rest van het museum is gewoon te bezoeken. Ook is diezelfde dag het Noordelijk Film Festival 2019, met om 10.00 uur Wickie de Viking en om 22.00 uur Valhalla Rising.

 

Wat gebeurt er allemaal in het museum als het donker is? Ontdek het zaterdagavond 9 november tijdens Night at the Museum. Het Fries Museum blijft tot 22.00 uur open. Speciaal voor Discover the Dark is de tentoonstelling Wij Vikingen helemaal donker. Alle lichten zijn uit en je mag er alleen in onder begeleiding. Elk kwartier vanaf 18.00 uur start er een zaklamptour. Wees verzekerd van toegang tot Wij Vikingen en reserveer snel een tour via de website. Per kwartier is er plek voor 10 mensen. De tours zijn geschikt voor alle leeftijden. De hele avond is het oppassen geblazen, want verschillende personages komen tot leven in het donker. Je ziet zomaar echte Vikingen lopen.

Durf jij zaterdagavond 9 november door Wij Vikingen te lopen? Reserveer dan snel je plek bij een zaklamptour, omdat alle lichten uit zijn mag je die avond alleen door Wij Vikingen met een tour. Zodra het donker wordt komt alles tot leven, van Vikingen tot beroemde Friezen. De zaklamptour is leuk voor jong en oud. Pas wel op: er loopt die avond een beveiliger rond die je liever niet wilt tegenkomen! Je maakt de avond compleet met een Vikingfilm en een Rodulf de Viking speciaalbier in Café Thús. Vooraf tickets reserveren is aanbevolen. Alle tickets voor de zaklamptours uitverkocht? Kom gerust langs, de rest van het museum is ook open.

Data: zaterdag 9 november
Tijd: 19.00 uur
Prijs: museumentree (kinderen t/m 17 jaar zijn altijd gratis)

Reserveer je tour via de website 

vikingfilms
Dezelfde dag tijdens het Noordelijk Film Festival op 9 november zie je de leukste Vikingfilms nog een keer op het grote doek. Kleine Vikingen gaan op avontuur met Wickie en de schat van de goden om 10.00 uur en volwassenen zien het Deense Valhalla Rising om 22.00 uur, met niemand minder dan Mads Mikkelsen. De films worden ingeleid door Viking-specialist Sjoerd Looper. Naast de films kun je op zoek naar je innerlijke Viking in de zwaardvechtworkshops van gevechtschoreograaf Rouke Pouw, die o.a. aan de films Redbad en Michiel de Ruyter meewerkte. Aanmelden is aanbevolen vanwege de grote belangstelling. Voor de ultieme Viking-beleving combineer je de film(s) en de workshop uiteraard met een bezoek aan de tentoonstelling overdag, waar je 2,50 euro korting krijgt op vertoon van een filmfestivalticket!

Kijk hier voor alle tijden en aanmeldinformatie