midwinternacht

Op 21 december vieren we midwinternacht! Kom op de kortste dag van het jaar naar het museum voor een magische avond. Het museum is open van 11.00 tot 22.00 uur. De hele museumhal is vanaf die dag in Viking-style. Er zijn verschillende kraampjes, workshops en zelfs een kostuumwedstrijd. ’s Middags is het extra leuk voor gezinnen, schuif aan bij een workshop en eet een vikinglunch bij café thùs! ’s Avonds wordt het spannender: er is live muziek in de hal en het vikingbier vloeit rijkelijk.

midsommar

Om 15.45 draait Slieker Film het spannende ‘Midsommar’. Deze dramatische, mysterische horrorfilm gaat over een echtpaar die naar Zweden reist voor een midzomerfeest. Een idyllisch toevluchtsoord verandert snel in een gewelddadige en bizarre sekte. 

wedstrijd

Doe vooral je best op je outfit! De beste viking van de avond krijgt een prijs! Van 20.00 tot 21.00 uur is er een kostuumwedstrijd. Er kunnen 20 mensen meedoen. Je kostuum én je vikingact worden beoordeeld door een professionele jury. Je mag een act voorbereiden van maximaal 20 seconden. Vul het formulier zo volledig mogelijk in naar je viking-zelf. De winnaar krijgt een geplunderde viking-goodiebag.

verhalen op zaal

’s Avonds is de tentoonstelling extra sfeervol. Bezoek Wij Vikingen in de late avonduurtjes tijdens midwinternacht. Na 19.00 worden er verhalen verteld op zaal. Kom langs en laat je meenemen naar de tijd van de vikingen in Frisia. Binnenkort maken we de verhalenvertellers bekend.

vikingdiner

Update: het vikingdiner is uitverkocht

Na de film is er aansluitend een diner bij Café Thùs, waarbij we vanaf 18.30 gaan dineren in de stijl van Odin's Walhalla. Voor maar 10 euro eet je mee aan lange tafels in het museum. Met vergeten groentefrites, steenbrood met kwelderkruidenboter en salade van rode bieten en verzamelde bessen op tafel kom je niets tekort na je plundertocht. Reserveer je diner vooraf, zo weten we voor hoeveel we de tafel moeten dekken. 

Bij dit alles neem je natuurlijk het nieuwe speciaalbier van Brouwerij Grutte Pier: Rodulf de Viking. De honingtripel van 7,5 % is speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling Wij Vikingen.