midwinternacht


Op 21 december vieren we midwinternacht! Kom op de kortste dag van het jaar naar het museum voor een magische avond. Het museum is open van 11.00 tot 22.00 uur. De hele museumhal is vanaf die dag in Vikingsfeer. Er zijn verhalenvertellers, workshops en zelfs een kostuumwedstrijd, meld je hiervoor aan via het formulier onderaan deze pagina. ’s Middags is het extra leuk voor gezinnen, schuif aan bij een workshop en eet een vikinglunch bij Café Thùs. ’s Avonds wordt het spannender: er is live muziek in de hal en het vikingbier vloeit rijkelijk.

Meld je aan via de kostuumwedstrijd via het formulier onderaan deze pagina!

midsommar

Geheel in stijl presenteert Slieker Film om 15.45 uur Midsommar. Tijdens de kortste dag van het jaar duik je met Slieker in de viering van de langste dag van het jaar. In deze broeierige horrorfilm volg je een groep Amerikaanse vrienden. Ze komen terecht in een Zweedse hippiegemeenschap op de langste dag van het jaar, wanneer de zon niet onder gaat. Na een warm welkom nemen de idyllische festiviteiten bizarre, gewelddadige vormen aan.
Kortom, met ‘Midsommar’ is het bij Slieker op 21 december tweeëneenhalf uur langer licht. Maar of je daar nou blij mee moet zijn… Reserveer je kaarten via www.sliekerfilm.nl

verhalen op zaal

’s Avonds is de tentoonstelling extra sfeervol. Bezoek Wij Vikingen in de late avonduurtjes tijdens midwinternacht. Na 19.00 worden er verhalen verteld op zaal. Kom langs en laat je meenemen naar de tijd van de vikingen in Frisia. Binnenkort maken we de verhalenvertellers bekend.

foto door ruben van vliet

vikingdiner

Update: het vikingdiner is uitverkocht

De hele avond kan je terecht bij Café Thús voor een vikingbiertje. Speciaal gebrouwen door Brouwerij Grutte Pier: Rodulf de Viking. De honingtripel van 7,5 % is speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling Wij Vikingen.

winnen

Doe vooral je best op je outfit! De beste viking van de avond krijgt een prijs! Vanaf 19.30 is er een kostuumwedstrijd. Er kunnen 20 mensen meedoen. Je kostuum wordt beoordeeld door een professionele jury. Als je wil kan je er ook een act bijdoen. Je mag een act voorbereiden van maximaal 20 seconden. Vul het formulier zo volledig mogelijk in naar je viking-zelf. De winnaar krijgt een geplunderde viking-goodiebag!

aanmelden kostuumwedstrijd