mata hari en de eerste wereldoorlog, 3 maart

De Eerste Wereldoorlog is een van de meest ingrijpende oorlogen van de 20ste eeuw, maar in Nederland leren we juist meer over de Tweede Wereldoorlog. Mata Hari-conservator Hans Groeneweg neemt je mee door de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij vertelt over oorzaak en gevolg, aanleiding en verloop en de herinnering aan de Grote Oorlog. Daarbij gaat hij specifiek in op de laatste levensjaren van Mata Hari, die onlosmakelijk verbonden zijn met het de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

data: donderdag 8 februari en zaterdag 3 maart
tijd: 13.30-14.30 uur
prijs: gratis
aanmelden: onderaan deze pagina.

themalezingen

Gedurende de Mata Hari-tentoonstelling komen kenners uit het binnen- en buitenland spreken in het Fries Museum. De onderwerpen lopen uiteen van complottheorieën en spionage tot zoektochten naar familiebanden.

aanmelden voor 3 maart

54 plekken beschikbaar