masterclass blockprinten

In deze masterclass leer je werken met houten, handgestoken blockprints.Maak kennis met de geschiedenis, materialen en de afdrukmogelijkheden van blockprinten. Je kan kiezen uit een ruim aanbod houten blockprints, van florale- tot geometrische motieven. In twee dagen werk je naar een eindwerkstuk. Je vindt inspiratie om vanuit de basistechnieken zaterdag met een eigen eindproject naar huis te gaan.

De masterclass wordt gegeven door Nathalie Cassée. Zij kreeg als dochter van graficus Dick Cassée al jong de liefde voor en kennis van grafische technieken mee. Door haar passie voor Indiase textiel en ambachten reist ze sinds 2007 een paar keer per jaar naar India, ze deed er uitgebreide kennis over Indiaas textiel op die ze op deze dagen graag met je deelt. Naast het zelf blockprinten, verdiept ze zich ook in de theorie en geschiedenis ervan. Ze realiseert voor haar bedrijf Kashmir Heritage haar eigen collectie (www.kashmirheritage.nl). Recentelijk produceerde ze voor Nederland de eerste handgemaakte sits-reproductie in meer dan 100 jaar, deze is samen met het originele 18e-eeuwse doek te zien op de tentoonstelling Sits, katoen in bloei.

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Crafts Council Nederland. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Crafts Council.

 

 

Speel video af

inspirerend filmpje over sits en blockmotieven

Datum: vrijdag 8 en zaterdag 9 september
Tijd: 10.00 - 17.00 uur 
Prijs: Regulier €195,-, student €145,-  (inclusief koffie/thee en basismaterialen)