lezing: een 17de-eeuwse bruiloft

Maak van je museumbezoek een dagje uit en loop mee met de rondleiding, volg een verdiepende lezing of doe mee aan een van de creatieve workshops. Alle activiteiten zijn goed te combineren met een bezoek aan Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw.

lezing rembrandt & saskia: een 17de eeuwse bruiloft

Wil je meer weten over de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw? Kom dan naar een van de verdiepende lezingen in het museum. Theresa Rösner was als assistent-conservator nauw betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling

Net als vandaag waren bruiloften in de 17de eeuw bijzondere gebeurtenissen. Uitbundige feesten, copieuze maaltijden en vele gasten, alles werd uit de kast getrokken. Wat gaf men elkaar cadeau? Wat waren de tradities? Tijdens de lezing geeft Theresa Rösner antwoord op deze vragen en vele andere over de bruiloften van meer dan 300 jaar geleden.

Datum: 16 februari
Tijd: 13.30-14.30
Kosten: 5 euro excl. museumbezoek
Aanmelden: vooraf via onze ticketpagina