kinderroute vikingen

Stel je voor: je reist meer dan duizend jaar terug in de tijd. Alles ziet er anders uit. Een groot deel van Nederland heet in deze tijd Frisia. Er wonen heel weinig mensen. Kilometers lang is er niets anders te zien dan de zoute zee en platte velden. Veel mensen wonen in grote houten huizen, samen met hun koeien, schapen of paarden. Jij woont in Frisia met je ouders en je kleine broertje. Hier begint jouw avontuur.

Je krijgt slecht nieuws. Een groep Vikingen heeft je broertje ontvoerd! Maar waar naartoe? Engeland? Denemarken? In de tentoonstelling doe je net alsof je zelf een Viking bent. Je zet een helm op en kiest je wapen. Om je broer te vinden, moet je zoveel mogelijk leren over de Vikingen. En misschien, als je ver genoeg reist en genoeg avonturen beleeft, kun je je hem terugvinden.

De gratis kinderroute bij de tentoonstelling Wij Vikingen is geschreven voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. Aan de hand van verhalen, opdrachten en voorwerpen ontdek je hoe het was om een Viking te zijn in het Frisia van vroeger.