kerstvakantie

Nog op zoek naar een leuk uitje voor in de kerstvakantie? In het kader van Wij Vikingen is er van alles te doen in het Fries Museum. De museumhal is feestelijk versierd en elke dag zijn er creatieve workshops voor jong en oud, van schilden maken, zwaardvechten tot vikingboten bouwen. Van 21 december 2019 tot en met 3 januari 2020 is het van 13.00 - 16.00 uur feest in het Fries Museum.

Het Fries Museum is in de kerstvakantie ook op maandag 23 december 2019 en maandag 30 december 2019 open. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

21 dec 2019 t/m 3 jan 2020 van 13.00 - 16.00 uur
gratis voor kinderen op vertoon van 1 x museumentree voor een volwassene

midwinternacht
Tijdens de kerstvakantie vieren we het Joelfeest, het Germaanse winterzonnewendefeest. De festiviteiten in vikingsfeer beginnen op zaterdag 21 december met de Midwinternachtviering. Kom op de kortste dag van het jaar naar het museum voor een magische avond. Het museum is open van 11.00 tot 22.00 uur. Verkleed komen als Viking wordt aangemoedigd. Er zijn verhalenvertellers, workshops en zelfs een kostuumwedstrijd. ’s Middags is het extra leuk voor gezinnen, schuif aan bij een workshop en eet een vikinglunch bij Café Thùs. ’s Avonds wordt het spannender: er is live muziek in de hal en het vikingbier vloeit rijkelijk.

foto door ruben van vliet

midsommar
Geheel in stijl presenteert Slieker Film die dag om 15.45 uur Midsommar(16+). In deze broeierige horrorfilm volg je een groep Amerikaanse vrienden. Ze komen terecht in een Zweedse hippiegemeenschap op de langste dag van het jaar, wanneer de zon niet onder gaat. Na een warm welkom nemen de idyllische festiviteiten bizarre, gewelddadige vormen aan. Reserveer je kaarten voor de film via www.sliekerfilm.nl