kerstvakantie

Zin in een leuk uitje in de kerstvakantie? Leer in het Fries Museum hoe je een ets maakt of maak een zelfportret net zoals Rembrandt. Op 27 t/m 30 december en op 2 t/m 4 januari zijn elke dag twee workshops te volgen.

De workshops zijn gratis toegankelijk voor kinderen, op voorwaarde dat er een betalende ouder mee gaat naar het museum. De ouder kan het museum bezoeken terwijl het kind de workshop volgt. Per betalende ouder mogen er vier kinderen kosteloos meedoen aan de kinderworkshops.

Datums: donderdag 27 t/m zondag 30 december, woensdag 2 t/m 4 januari.
Prijs: gratis voor max. vier kinderen op vertoon van 1 x museumentree voor een volwassene.

Aanmelden: uitsluitend op de dag zelf bij de activiteitenbalie (vol is vol, dus kom op tijd)

portret maken

Rembrandt heeft ongeveer driehonderd schilderijen geschilderd. Hij was heel goed in het clair-obscur, dit is het contrast in licht en donker. In deze workshop ga je een zelfportret schilderen net zoals Rembrandt. Speel met licht en donker en maak er een prachtig kunstwerk van! Als eindresultaat heb jij een prachtig zelfportret die je mee naar huis mag nemen.

Tijd: 13.00u - 13.45u
Leeftijd: vanaf 5-6 jaar

ets maken

Een ets maar dan anders. In deze workshop maak je je eigen ets volgens de drogenaald-techniek. De workshop is gebaseerd op de tentoonstelling Rembrandt en Saskia. Rembrandt maakte zelf prachtige etsen, in deze workshop leer je op een simpelere manier hoe je moet etsen. Je gaat naar huis met een mooie zelfgemaakte ets.

Tijd: 14.00u -15.00u
Leeftijd: vanaf 8 jaar