verdiepend college

22 juli en 2 september
verdiepend college

de kunst van het kijken

een verdiepend college over hedendaagse kunst

koop tickets

Wat maakt een kunstwerk mooi, spannend, ontroerend, saai of vrolijk? Kunsthistoricus Anne Knipping neemt u mee in een verdiepend college naar de kunst van het kijken. In een uur krijgt u de gereedschappen die aanzetten tot een nieuwe manier van kijken naar kunst.

Beroemde voorbeelden uit de kunstgeschiedenis worden belicht, maar ze spitst het college ook toe op de tentoonstelling Human After All, die aansluitend te bezoeken is in Keramiekmuseum Princessehof, vlakbij het Fries Museum. Onderwerpen als compositie, dieptewerking, kleurgebruik en techniek zullen worden behandeld. Het college is een aanzet voor een nieuw perspectief op kunst, uw bezoek aan het museum is nooit meer hetzelfde!

over de docent
Anne studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen en geeft rondleidingen en lezingen over verschillende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Daarnaast schrijft ze tentoonstellingsteksten voor het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof. Haar specialiteit ligt in het toegankelijk maken van uiteenlopende onderwerpen, van Picasso tot portretten en van Rembrandt tot Raku-aardewerk.

Data: donderdag 22 juli en donderdag 2 september
Tijd: 12.15-13.15 uur
Locatie: Fries Museum, in de theaterzaal
Prijs: 5 euro (excl. toegang tot het Princessehof)
Reserveer hier een plek.
Let
op: klik op 22 juli of 2 september om een ticket te bestellen.