avondopenstelling

In verband met het straattheaterspektakel de Reuzen van Royal de Luxe zijn wij vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus open van 10.00 uur tot 22.00 uur. Koop je tickets nu online en je bent verzekerd van een bezoek op de door jou gewenste tijd en minimale wachttijden


bereikbaarheid

Gedurende het evenement is de binnenstad van Leeuwarden minder goed bereikbaar. Van 17 tot en met 19 augustus is de binnenstad gestremd voor gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer van 7.00 tot 20.00 uur. Ook de parkeergarage onder het museum, parkeergarage Zaailand, is van 17 tot en met 19 augustus niet geopend. Parkeer je auto op één van de P+R terreinen rondom Leeuwarden. Elke 5 minuten vertrekt een pendelbus naar het centrum. Met het openbaar vervoer is het centrum goed te bereiken. Bussen en treinen kunnen wel volgens een aangepaste dienstregeling rijden. Kijk voor meer informatie op de site van Leeuwarden-Fryslân 2018.

 

nu te zien

Tijdens de avondopenstelling is het hele museum geopend. Bekijk de populaire tentoonstellingen Escher op reis en Phantom Limb: art beyond Escher, maar ook de indrukwekkende portretten in Friezen en de technokunst van Anne de Vries. Ook het Fries Verzetsmuseum is dan te bezoeken.