publicatie wij vikingen

wij vikingen. friezen en vikingen in het kustgebied van de lage landen

Vikingen en Friezen. Bewoners van de Noordzeekusten, blond en stoer en met een gemene deler op het gebied van taal en cultuur. Bijna familie toch, of niet?

De publicatie bij de tentoonstelling is verkrijgbaar in Nederlands en Engels. Het rijk geillustreerde boek kost € 24,95 en is vanaf 19 oktober 2019 in de museumwinkel, in de betere boekwinkel en via de website van de uitgever (www.waandersdekunst.nl).


Vanaf 810 had Frisia, dat inmiddels tot het Frankische rijk gerekend werd, te lijden van de Vikingaanvallen. Welke gevolgen hadden de heftige aanvallen van de drakenschepen op Frisia, het langgerekte kustgebied tussen Zwin en Wezer? En stonden alle Friezen lijnrecht tegenover de Vikingagressor of konden ze zelf ook Viking worden? In Wij Vikingen worden bestaande ideeën gekoppeld aan nieuwe sporen in oude teksten, bodemvondsten en het verdwenen landschap.

In de publicatie bij de tentoonstelling komen bevlogen wetenschappers en conservatoren uit diverse disciplines aan het woord, die de kennis over de Vikingtijd in Frisia opfrissen en nuanceren. Bijzondere voorwerpen krijgen extra aandacht, en net als in de tentoonstelling zijn in dit boek verhalen te vinden over heiligen en helden.

Verkrijgbaar à € 24,95 vanaf 19 oktober 2019 in de museumwinkel, in de boekwinkel en via de website van de uitgever (www.waandersdekunst.nl).

ISBN NL 978 94 6262 266 1

Achtergrondafbeelding: Normandische langschepen, Tapijt van Bayeux, na 1068. Met speciale toestemming van de stad Bayeux, Frankrijk.