grootste gehaakte deken van de wereld

De grootste-gehaakte-dekencommunity laat zien wat de kracht van samen is. Mensen van over de hele wereld leveren een kleine bijdrage, met lapjes van 10 x 10 cm, en maken daarmee samen de grootste gehaakte deken van de wereld. En ze hebben een nobele missie: zoveel mogelijk mensen de waarde van een groot sociaal netwerk laten (her)ontdekken.

Speel video af

GGDW in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden

Ze laten zich graag inspireren door Escher: van ingewikkelde technieken tot prachtige patronen. Daarbij stijgen ze boven zichzelf uit: "Escher dekens ontwerpen en haken, samen met een groep enthousiaste vrouwen, is een geweldige ervaring. Ik heb ontdekt dat ik meer kan dan ik had gedacht. Escher heeft er een bewonderaar bij."
Voorbeeldpatronen zijn beschikbaar! makkelijk - gemiddeld - moeilijk

planeet escher expositie

In Keramiekmuseum Princessehof vindt gedurende 2018 een Planeet Escher wisselpresentatie plaats. Achtereenvolgend zullen verschillende Planeet Escher initiatieven een podium krijgen. Zo is de ruimte van 17 mei tot en met 1 juli een podium voor Escheriaanse dekens vanuit het project de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. De expositie is onderdeel van 'Bij Escher thuis'; een expositie in Princessehof met aandacht voor de jeugdjaren van de wereldberoemde graficus M.C. Escher.

De prachtige dekens zijn op verschillende plekken te bewonderen. Zo liggen een aantal dekens van 5 juni tot en met 17 december 2018 in de vitrine van het MCL Leeuwarden. Ook maken zo nu en dan verschillende dekens bij winkeliers in de Kleine Kerkstraat het straatbeeld nòg gezelliger.