zoektocht naar een familieband met mata hari

Zondag 3 december vertelt journaliste en auteur Hanneke Boonstra in het Fries Museum over Mata Hari. Familie van de journaliste beweerde dat zij familie van de mysterieuze danseres zou zijn. Ze ging daarom op zoek naar de waarheid. Vanuit Leeuwarden reisde ze naar Londen en vervolgens naar Parijs en Rome. Ze bracht het leven van Mata Hari in kaart en sprak met vele Mata-Hari kenners. Terug in Leeuwarden vertelt ze over haar zoektocht. Ze blijkt geen familie van de danseres te zijn, maar voelt zich toch voor altijd met haar verbonden.

Hanneke Boonstra schreef het boek Mijn Mata Hari en schrijft een Mata Hari-blog op de website van het Fries Museum. Haar lezing start om 13.30 uur en duurt een uur. Deelname kost €10,- per persoon (museumentree niet nodig en niet inbegrepen). Aanmelden kan via de website van het Fries Museum. De lezing is onderdeel van een groter aanbod lezingen in het kader van de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje, die tot en met 2 april 2018 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden.