workshop bruidsvisagie

visagie in de stijl van de gouden eeuw

Reserveer direct via deze link, selecteer eerst de datum zaterdag 26 januari. Vol = vol.

Doe mee aan deze unieke workshop in het Fries Museum! Kunstenares en visagist Saskia Wagenvoort geeft een cursus bruidsmake-up in de stijl van Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. Laat je inspireren door romantische en uitbundige portretten in de tentoonstelling en maak je eigen model op compleet met bloemen, vlechten en accessoires. De workshop is op zaterdag 26 januari om 12.30 uur en kost 40 euro inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers.

In de visagieworkshop werk je met verschillende make-uptechnieken en ga je samen met de visagist op zoek naar de juiste look. Eerst laat je je inspireren door de romantische portretten, huwelijksschilderijen en 17de-eeuwse sieraden in de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. Dit vergelijken we met romantische foto’s uit moderne modebladen. Vervolgens ga je experimenteren met poederachtige kleuren, blush en oogmake-up. Ook maak je een bijpassend kapsel

De workshop vindt plaats op zaterdag 26 januari van 12.30 tot 16.30 en kost 40 euro inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers. Meer informatie kan je hier vinden.

tentoonstelling
Het Fries Museum vormt met Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw de prelude van het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Met meer dan 250 voorwerpen en maar liefst 23 werken van de Hollandse meester duik je in het liefdesleven van de Gouden Eeuw. Met de tentoonstelling presenteert het museum absolute topstukken, waaronder het portret van Saskia dat Rembrandt na haar dood voltooide, welke voor het eerst in ruim 250 jaar in Nederland te zien is.

Foto © Saskia Wagenvoort

De tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Gemeente Leeuwarden, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Ondernemersfonds Leeuwarden, de Rijksoverheid (de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend), Stichting Dorodarte, Siebolt Foundation en de Vrienden van het Fries Museum.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.