vrijwilligersvacature museumwinkel

vrijwilligersvacature

Senior vrijwilliger museumwinkel Fries Museum

Wat ga je doen?

Als senior vrijwilliger assisteer je de winkelmanager bij de dagelijkse werkzaamheden rond de vrijwilligers in de museumwinkel.

Je houdt contact over de roosters en eventuele hiaten.

Je bent het aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers in de museumwinkel wat betreft hun wensen en behoeftes en communiceert deze met de winkelmanager.

Je plant overlegmomenten en bijeenkomsten in voor de hele groep vrijwilligers en regelt activiteiten gericht op het museum, bijvoorbeeld deelname van de vrijwilligers aan een rondleiding of lezing in het museum.

Bij lief en leed verzorg je een attentie, een kaartje, een bloemetje, etc.

Je assisteert de winkelmanager bij de werving en intake van nieuwe vrijwilligers voor de winkel.

Wij vragen:

• Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar voor deze taken
  • Je hebt ervaring in plannen en organiseren
  • Je bent communicatief vaardig en sociaal
  • Je bent representatief.

Wij bieden:

• Professionele begeleiding van de winkelmanager
  • Twee keer per jaar een vrijwilligersbijeenkomst waar je geïnformeerd wordt over de ontwikkelingen in de organisatie en vrijwilligers van andere afdelingen ontmoet
  • Na één jaar vrijwilligerswerk ontvang je jaarlijks de Museumkaart
  • In zowel de zomer als de winter een gezellige borrel, gezamenlijk met alle andere medewerkers van Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof, zodat je hen ook leert kennen
  • Een gezellige en gemotiveerde groep vrijwilligers waar jij deel van gaat uitmaken!

De vrijwilligers van het Fries Museum werken onbetaald. Wel worden de onkosten die je maakt vergoed, op basis van werkelijk gemaakte kosten.