voorjaarsvakantie fries museum

Van dinsdag 27 februari tot en met zondag 4 maart organiseert het Fries Museum allerlei leuke workshops voor kinderen. Ze maken een eigen kunstwerk met bedrieglijk 3D-effect, een plantenhouder van gerecycled materiaal of gaan aan de slag met stempels en textielverf op een katoenen tas. Het Fries Museum besteedt ook aandacht aan het Jaar van Verzet met een workshop waarbij met onzichtbare inkt een geheime brief wordt geschreven.

optische illusies en geheime brieven

Het jaar 2018 is uitgeroepen tot Jaar van Verzet. In de Tweede Wereldoorlog moesten verzetsstrijders wel eens geheime boodschappen doorgeven. In de workshop geheime brieven wordt uitgelegd hoe dat precies werkt. Daarna maken de kinderen een eigen geheime boodschap met onzichtbare inkt. In de tentoonstelling Phantom Limb: Art beyond Escher word je op het verkeerde been gezet. In de workshop Waanzinnige waarnemingen legt de museumdocent uit hoe onze hersenen ons voor de gek houden. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met bedrieglijke 3D-effecten.

hippe planten en kleurrijke patronen

Tijdens de workshop Hippe planten leggen twee medewerkers van Omrin uit hoe het recyclen van plastic werkt. Daarna maken kinderen hun eigen plantenhanger van gerecycled plastic. In Kleurrijke patronen bestempelen en verven ze een katoenen tas met kleurrijke sitsmotieven.

De workshops worden van dinsdag 27 februari t/m zondag 4 maart dagelijks gegeven van 12.00 tot 15.30 uur en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 of 6 jaar, afhankelijk van de workshop. Opgave van de workshops kan op de dag zelf in de museumhal. Vol is vol, dus wees op tijd om teleurstelling te voorkomen. De activiteiten worden begeleid door ervaren museumdocenten en zijn op vertoon van een entreekaartje gratis bij te wonen. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van het Fries Museum.