vacature teamleider huisvesting & presentaties

Teamleider Huisvesting & Presentaties

FRIES MUSEUM | KERAMIEKMUSEUM PRINCESSEHOF

 

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse usea waar kwaliteit en publiek voorop staan.
Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien.
Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa.
De organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 200 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.
Onderdeel van de afdeling Facilitaire Zaken is het team Huisvesting & Presentaties. Dit team speelt een belangrijke rol in de huisvesting en onderhoud van tentoonstellingen en presentaties.

 

Wij zoeken per direct een ervaren

teamleider Huisvesting en Presentaties
tijdelijk tot en met december 2020, voor 36 uur per week (fulltime)

 

Je bent een enthousiaste en resultaatgerichte professional met aantoonbare kennis van facilitair management op HBO niveau. Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke  functie, waarbij bewaken van budgetten, maken van planningen en  leidinggeven aan een team van medewerkers belangrijke onderdelen waren.
Je bent een geboren facilitaire spin-in-het-web en kunt uitstekend samenwerken. Je levert een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is.

Door je kennis, ervaring en competenties ben je in staat om structuur te bieden aan de werkzaamheden van het team Huisvesting & Presentaties. Je geeft richting en sturing aan het team en brengt samenwerkingsverbanden tot stand om gestelde doelen te kunnen bereiken. Je bent in staat om ideeën om te zetten in heldere voorstellen, je bent  creatief en bent inspirerend.

Je beschikt over overstijgend denkvermogen, zorgt dat onze gebouwen en tentoonstellingen er netjes en goed onderhouden bij staan en dat de telefonie en ICT goed functioneren . Daarnaast draag je bij aan het beleid op het gebied van huisvesting en onderhoud en beheer je projectbudgetten. Met je oog voor detail en kostenbewustzijn kun je op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en hierbij de benodigde tijd, acties en middelen aangeven om deze doelen te bereiken.

Ook ben je in staat om de externe partners en leveranciers zodanig aan te sturen dat de afgesproken resultaten worden gehaald met de beoogde kwaliteit, binnen de deadlines en begrotingen. Je stelt hiervoor procedures op om de voortgang van taken of activiteiten van leveranciers, medewerkers en van de eigen taken en verantwoordelijkheden te bewaken en zeker te stellen.

Je bent klantgericht en dienstverlenend, je onderzoekt de wensen en behoeften van onze (interne) klanten en  handelt hiernaar. Je anticipeert op behoeften van onze klanten. Je geeft een hoge prioriteit aan servicebereidheid en klanttevredenheid.

Ontwikkeling is belangrijk voor onze organisatie. Je draagt daaraan bij door nieuwe strategieën en ontwikkelingen op het vlak van huisvesting en presentaties te signaleren en daarover te adviseren.

Verdere functie-eisen en benodigde competenties zijn;

 • een afgeronde HBO opleiding facilitair management;
 • meerdere jaren ervaring in relevante functies;
 • ervaring in het maken en bewaken van begrotingen;
 • ervaring met projectmatig werken.
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands;
 • mondelinge beheersing van het Engels;
 • affiniteit met kunst en cultuur en/of kennis van het museumbedrijf is een pré;
 • flexibel kunnen omgaan met werktijden.

 

Wij bieden

 • een uitdagende baan voor 36 uur per week;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.954,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 7 maanden met daarna de mogelijkheid van verlenging tot en met 31 december 2020.

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Deirdre Oosterhoff, hoofd afdeling Facilitaire Zaken, telefoon 06 52887277, email d.oosterhoff@friesmuseum.nl.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe teamleider Huisvesting & Presentaties? Stuur dan uiterlijk 3 maart a.s. ter attentie van Deirdre Oosterhoff  je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature teamleider ‘Huisvesting & Presentaties’ .
De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 8 maart a.s.Vervolggesprekken vinden plaats op 12 maart a.s.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.