vacature: projectleider tentoonstellingen

Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en Fries Verzetsmuseum zoeken per direct een ervaren Projectleider tentoonstellingen voor 24 uur per week. 


de musea

Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers.

wij vragen

Je bent een enthousiaste en resultaatgerichte professional met aantoonbare kennis van projectmanagement op HBO niveau. Je hebt meerdere jaren ervaring met het organiseren van tentoonstellingen in een museale omgeving, het bewaken van budgetten en planningen, conceptontwikkeling en het leidinggeven aan een interdisciplinair projectteam. Je bent een geboren spin-in-het-web, bent diplomatiek en empathisch en kunt uitstekend samenwerken. In een hectische situatie behoud je rust en overzicht. Je bent in staat om ideeën om te zetten in heldere voorstellen, hebt impact en bent inspirerend, waardoorje anderen in de plannen kunt meenemen, ook als het niet hun vakgebied betreft. Je beschikt over overstijgend denkvermogen, kunt conceptueel denken en bewaakt de grote lijn in een project, zowel organisatorisch als inhoudelijk. Met je gevoel voor styling en esthetiek ben je in staat om vormgevingsvoorstellen te toetsen aan de merkwaarden en identiteit van de musea. Je hebt ervaring met de ontwikkeling van publieksproducten en kunt complexe informatie [laten] vertalen naar publiek. Door je kennis, ervaring en competenties zoals onderhandelingsvaardigheden ben je in staat om structuur te bieden aan de projectgroep en om de projectgroepleden en externe partners zoals vormgevers en kunstenaars zodanig aan te sturen dat de afgesproken resultaten worden gehaald met de beoogde kwaliteit en binnen de deadlines. Ontwikkeling is belangrijk voor onze organisatie. Je draagt daaraan bij door nieuwe strategieën en ontwikkelingen op het vlak van projectmanagement en tentoonstellingen te signaleren en daarover te adviseren.

verdere functie-eisen en benodigde competenties zijn

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Aantoonbare kennis van het museumbedrijf;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands;
  • Mondelinge beheersing van het Engels.

wij bieden

  • Een uitdagende baan voor 24 uur per week;
  • Een salaris volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.867,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van 7 maanden met daarna de mogelijkheid van verlenging voor een periode van 17 maanden. In het algemeen volgen wij de Museum CAO. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum I Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

functiebeschrijving

Lees hier de volledige functiebeschrijving. 

meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met Femke Haijtema, hoofd afdeling Publiek & Presentaties, telefoon: 058 294 8962, e-mail: f.haijtema@friesmuseum.nl. In verband met vakantie bereikbaar vanaf 20 augustus. 

solliciteren

Ben jij onze nieuwe Projectleider tentoonstellingen? Stuur dan uiterlijk zondag 26 augustus a.s. ter attentie van Femke Haijtema je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van 'vacature Projectleider tentoonstellingen‘. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 28 augustus as. Vervolggesprekken vinden plaats op 4 en 6 september a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.