vacature programmeur activiteiten & evenementen

PROFIEL, VACATURETEKST
PROGRAMMEUR ACTIVITEITEN & EVENEMENTEN

Organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.
Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien. Een onderdeel van het Fries Museum is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting.
Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa.
De organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 200 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Wij zoeken per direct een ervaren

Programmeur Activiteiten & Evenementen
voor 24 uur per week

voor de ontwikkeling en organisatie van het activiteitenprogramma van het Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Verzetsmuseum.

Functie-eisen
Je bent een enthousiaste professional met een relevante opleiding op minimaal HBO niveau. Je hebt ruime ervaring met het organiseren van activiteiten en publieksevenementen, inclusief planningen en budgetbeheer. Je hebt visie op de rol van onze musea, en de rol van activiteiten en publieksevenementen daarbinnen. Je bent creatief en hebt aantoonbare kennis van overdrachtstechnieken voor zowel jeugd als volwassenen. Je bent een geboren spin-in-het-web, bent diplomatiek en kunt uitstekend samenwerken.

Wat ga je doen
Het opstellen van een dynamisch activiteitenprogramma vanuit een eigen langetermijnvisie die je vertaalt in een activiteitenbeleid binnen de beleidskaders van de musea. Het (laten) ontwikkelen van laagdrempelige activiteiten gericht op het aantrekken van nieuwe bezoekers, waaronder gezinnen. Het (laten) ontwikkelen van inhoudelijk verdiepende activiteiten om herhalingsbezoeken te realiseren. Het initiëren van de uitvoering van activiteiten in de musea. Het begeleiden en instrueren van medewerkers die betrokken zijn bij activiteiten en evenementen (museumdocenten, conservatoren, kunstenaars, externe sprekers/workshopleiders, stagiaires, vrijwilligers enz.).

Klik hier voor de volledige functiebeschrijving

Wij bieden

  • een uitdagende baan voor 24 uur per week
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.288,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek  
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging.
     

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Femke Haijtema, hoofd afdeling Publiek & Presentaties, f.haijtema@friesmuseum.nl.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe Programmeur Activiteiten & Evenementen? Stuur dan uiterlijk 10 maart a.s. je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail naar vacature@friesmuseum.nl, ter attentie van Femke Haijtema, onder vermelding van ‘vacature Programmeur Activiteiten & Evenementen’.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 21 maart a.s. Vervolggesprekken vinden plaats op 27 maart a.s.

Zie ook www.princessehof.nl , www.friesmuseum.nl en www.friesverzetsmuseum.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.