vacature medewerker hr

vacature medewerker hr

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof

Organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum zet zijn zeer omvangrijke en gevarieerde collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor Friesland in de Tweede Wereldoorlog.

Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa. 

De organisatie van de musea bestaat uit 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van ruim 56 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met bijna 190 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

 

De afdeling Human Resources

De afdeling HR is een professioneel team dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van HR-beleid, de personeels- en salarisadministratie en het ondersteunen en adviseren van de directie en leidinggevenden op het gebied van HR. De afdeling verricht deze werkzaamheden voor beide musea en voor alle medewerkersgroepen: medewerkers in dienst, gedetacheerde medewerkers, uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiairs. Totaal zo’n 350 medewerkers.

Het HR-team bestaat uit het afdelingshoofd HR, de senior medewerker HR en de medewerker HR. Twee vrijwilligers assisteren de afdeling 1 dag per week en regelmatig is er een stagiair van de HBO opleiding HRM.

 

Wij zoeken per direct een gedreven, zelfstandige en enthousiaste

medewerker HR

voor 24 uur per week

Als medewerker HR ondersteun je de afdeling HR administratief en secretarieel op allerlei onderdelen, onder andere bij werving- en selectieprocedures, vastleggen van afspraken in overeenkomsten en brieven, verzuimadministratie, personeelsmutaties en personeelsdossiers. Belangrijk onderdeel is het personeelsinformatiesysteem (AFAS), waarmee onze afdeling snel over de juiste gegevens kan beschikken voor de personeelsadministratie. Jij helpt mee om de gegevens up-to-date te houden en je doet voorstellen voor verbetering. Daarnaast beantwoord je vragen van leidinggevenden en medewerkers over HR-zaken, help je mee om onze afdeling zo efficiënt mogelijk te laten werken en draag je bij aan het voortdurend verbeteren van onze werkwijze.

Je hebt passie voor human resources management en blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen op je vakgebied.

 

Wat breng je mee?

Je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • een relevante afgeronde opleiding MBO niveau 4, aangevuld met vakgerichte cursussen;

 • enkele jaren aantoonbare werkervaring op het gebied van personeelsadministratie en basiskennis van arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving op het gebied van arbeid;

 • een goede beheersing van Microsoft Office (Word, Outlook en Excel);

 • ruime ervaring met het personeelsinformatiesysteem AFAS Profit.

 

Je beschikt over de volgende competenties:

 • je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden, je staat stevig in je schoenen;

 • je bent resultaatgericht en zorgvuldig en je kunt goed plannen en organiseren;

 • je bent integer en kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie;

 • je houdt ervan om zaken zelfstandig af te handelen, maar je werkt ook graag samen in een team.

 

Wij bieden

 • een afwisselende, ondersteunende HR functie voor 24 uur per week in een dynamische organisatie met enthousiaste collega’s

 • een salaris volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 2.682,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek

 • een tijdelijke aanstelling tot en met 31 december 2020.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 5 februari a.s. je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature medewerker HR’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Moed (hoofd HR), tel. 058-2555504 of 06-18597632.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 februari a.s.

Vervolggesprekken vinden plaats op 18 februari a.s.