vacature junior conservator toegepaste kunst en textiel

vacature junior conservator toegepaste kunst en textiel

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien.

Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa.

De organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 185 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

 

Het Fries Museum zoekt een:

Junior Conservator Toegepaste Kunst en Textiel

voor 24 uur per week

Je ondersteunt de conservator bij algemene werkzaamheden, zoals bij het beantwoorden van informatievragen, bij registratie en documentatie van de collectie in het collectieregistratiesysteem Adlib, bij het voorbereiden en bespreken van verwervingsvoorstellen in het conservatorenoverleg. Daarnaast werk je voor het tentoonstellingsproject Borduren in de mode [werktitel] mee aan collectieonderzoek, het voorbereiden van bruikleenaanvragen en het voorbereiden van tentoonstellingsteksten en een publicatie. De tentoonstelling richt zich op geborduurde kleding en accessoires gedragen in Nederland vanaf de eind 16de eeuw tot nu.

Wij vragen:

  • een afgeronde (Research) MA Kunstgeschiedenis/Kunst- en Cultuurwetenschappen
  • een jaar museale ervaring of praktijkervaring als conservator in opleiding en affiniteit met mode en textiel
  • een planner en organisator, welke ervaring heeft met publiceren en resultaatgericht is
  • uitstekende kennis van het Nederlands en een goede kennis van de Engelse taal
  • zelfstandigheid, maar daarnaast vind je het prettig om deel uit te maken van een team van conservatoren en collectiemedewerkers.

Wij bieden:

  • een uitdagende functie met een passend salaris conform de salarisschalen van de Museum cao, afhankelijk van kennis en ervaring
  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 8 maanden voor de periode 1 december 2019 t/m 31 juli 2020.

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

Interesse en vragen?

  • stuur dan uiterlijk 6 oktober 2019 jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature junior Conservator’
  • informatie: de heer Jos Taekema (hoofd Collecties), tel 058-2050078.

Eerste sollicitatiegesprekken zijn op woensdag 9 oktober 2019.
Een eventueel vervolggesprek is op woensdag 16 oktober 2019.

 Zie ook www.friesmuseum.nl en www.princessehof.nl.

 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.