vacature huisvesting & presentaties

vacature medewerker huisvesting & presentaties, 32 uur per week
 

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien. Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa. De organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 200 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd. Onderdeel van de afdeling Facilitaire Zaken is het team Huisvesting & Presentaties. Dit team speelt een belangrijke rol in de op- en afbouw van tentoonstellingen en presentaties.

Voor het team Huisvesting & Presentaties is tijdelijk versterking nodig. Wij zoeken daarom een collega voor de functie

medewerker Huisvesting & Presentaties

voor 32 uur per week
 

In je werk als medewerker Huisvesting & Presentaties is een flexibele werkhouding onmisbaar, je werkzaamheden kunnen namelijk elke dag anders zijn en je werkt op verschillende locaties. Je bent ook flexibel qua werktijden, met name tijdens de opbouw of afbouw van een tentoonstelling, in verband met de deadlines die gehaald moeten worden.

Je bent een enthousiaste teamspeler met aantoonbare kennis en ervaring die nodig is voor tentoonstellingsbouw- en afbouw. Je hebt technisch inzicht, je begrijpt wat er nodig is om een tentoonstelling voor onze bezoekers tot een beleving te maken en krijgt daar energie van. Je kunt goed plannen en organiseren en prioriteiten stellen. Orde en netheid zit in je. Samenwerken en overleggen met collega’s, ook uit andere vakgebieden, spreekt je aan. Je bent resultaatgericht en in staat om medewerkers te begeleiden en instructie te geven. Je adviseert over constructies en werkt aan onderdelen van presentaties op basis van opdrachten, tekeningen of schetsen.

Naast het op- en afbouwen van tentoonstellingen verricht je verschillende huisvestingswerkzaamheden, met name onderhoud plegen aan de machines, het gebouw en de presentaties, en het opruimen en schoonmaken van de werkplaats. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je tijdens deze werkzaamheden gestructureerd en veilig werkt. Onderdeel is de opvolging van vragen die gesteld worden aan de facilitaire helpdesk en de ondersteuning op technisch gebied van evenementen. Bij deze taken verwachten we dat je klantgericht bent.

Ook het ontvangen en vervoeren van goederen, het bijhouden van de voorraden van brochures en foldermateriaal behoort tot je taken.


functie-eisen zijn:

 • een relevante opleiding op MBO-niveau 3 of 4;
 • ruime ervaring op het gebied van techniek en onderhoud;
 • kennis van materialen en constructies;
 • ervaring in het omgaan met kwetsbare materialen;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands;
 • mondelinge beheersing van het Engels;
 • mondelinge beheersing van het Fries of de bereidheid om je deze eigen te maken;
 • basiskennis van Word, Excel en Outlook;
 • affiniteit met kunst en cultuur en/of kennis van het museumbedrijf is een pré;
 • bereid zijn om cursussen en/of trainingen te volgen;
 • flexibel kunnen omgaan met werktijden. Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden kan er gevraagd worden om over te werken en/of te werken op andere dagen dan van te voren is afgesproken.


wij bieden

 • een uitdagende baan voor 32 uur per week;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal  € 2.780,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 7 maanden met daarna de mogelijkheid van verlenging tot en met 30 december 2020.

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met Deirdre Oosterhoff, hoofd afdeling Facilitaire zaken telefoonnummer 06 – 52 88 72 77, e-mail d.oosterhoff@friesmuseum.nl

solliciteren

Ben jij onze nieuwe medewerker Huisvesting & Presentaties? Stuur dan uiterlijk 17 februari a.s. ter attentie van Deirdre Oosterhoff  je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature medewerker Huisvesting & Presentaties’.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 21 februari a.s.

Vervolggesprekken vinden plaats op 7 maart a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.