vacature hr adviseur

Vacature

Human Resources Adviseur
FRIES MUSEUM | KERAMIEKMUSEUM PRINCESSEHOF


Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.
Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien.
Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa.

De organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 200 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Wij zoeken per direct een ervaren

HR Adviseur

voor 16 uur per week

Het team Human Resources bestaat uit het hoofd HR, twee HR medewerkers, twee vrijwilligers en wellicht behoor jij daar binnenkort als HR Adviseur ook toe!

Hoe kan een dag eruit zien op de afdeling Human Resources
Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn sterk in ontwikkeling en daarmee ook de afdeling HR. Afwisseling is het sleutelwoord op onze afdeling HR. Geen dag is hetzelfde. Aanpassen van arbeidsovereenkomsten, begeleiden van werving- en selectieprocedures, adviseren van leidinggevenden, ontwikkelen van beleid en procedures en ondersteunen bij verzuimcasussen zijn een greep uit onze werkzaamheden. Daarnaast behoren de salarisadministratie en de daaraan verbonden werkzaamheden, vrijwilligersbeleid, stagebeleid en afspraken rond uitzendkrachten tot onze verantwoordelijkheden. Niet alles kan vooraf gepland worden, ook het beantwoorden van ad hoc vragen van leidinggevenden en medewerkers over beleid, procedures en regelingen zijn onderdeel van een dag op onze afdeling.

Wat ga je doen
Door middel van je kennis en ervaring geef je advies (gevraagd en ongevraagd) aan leidinggevenden en coach en ondersteun je onze teamleiders bij HR vraagstukken op het gebied van instroom, doorstroom, uitstroom, ontwikkeling en professionalisering van medewerkers.
De uitvoering van afspraken, zoals het maken van overeenkomsten en schriftelijk uitwerken van adviezen behoren eveneens tot je taken.
Ontwikkeling is belangrijk voor onze organisatie. Je draagt daaraan door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van human resources management te signaleren en daarover te adviseren aan het hoofd HR.

Wie zoeken wij
We zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte professional met aantoonbare brede kennis van human resources management. Je hebt een afgeronde opleiding HBO HRM of vergelijkbaar en meerdere jaren (minimaal drie jaar) ervaring in een soortgelijke functie, waarbij adviseren van leidinggevenden een belangrijk onderdeel was.
Je bent goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en cao’s, je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en je hebt ervaring met geautomatiseerde HR-systemen, bij voorkeur met AFAS.
Daarnaast kun je goed plannen en organiseren, bent analytisch en gericht op het behalen van concrete resultaten. Je kunt goed samenwerken, bent overtuigend en weet de voortgang van een proces goed te bewaken. Je bent integer en  organisatiesensitief en hebt affiniteit met kunst en cultuur.

Wij bieden

  • een interessante en uitdagende functie voor 16 uur per week in een dynamische organisatie met enthousiaste collega’s
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.627,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 7 maanden met aansluitend de mogelijkheid van verlenging tot en met 31 december 2020.

 

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Janny Moed, hoofd afdeling Human Resources,              telefoon 06-18597632, email j.moed@friesmuseum.nl.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe HR Adviseur? Stuur dan uiterlijk 18 maart a.s. ter attentie van Janny Moed je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature HR Adviseur’.
De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 maart a.s.
Vervolggesprekken vinden plaats op 26 maart a.s.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.