vacature conservator aziatische keramiek

Wij zoeken een

Conservator Aziatische keramiek (m/v)

Je bent een enthousiaste professional met inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van Aziatische keramiek, die de collectie van Keramiekmuseum Princessehof en de kennis over de collectie verder ontwikkelt en toegankelijk maakt. In interdisciplinaire professionele teams werk je aan presentaties en programma’s. Je hebt een voor de functie relevante academische opleiding en een nationaal en internationaal netwerk op het gebied van Aziatische keramiek. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op je vakgebied, je kunt je ideeën omzetten in voorstellen voor versterking van de collectie en voor tentoonstellingen en je bent in staat die voorstellen uit te werken tot publieksgerichte resultaten. Daarbij zie je het als een uitdaging om vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan de positieve beleving van de bezoekers van de beide musea. Je hebt ervaring met collectieregistratiesystemen en met de samenstelling van tentoonstellingen. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Naast zelfstandig werken vind je het prettig om deel uit te maken van een interdisciplinair team.

Competenties:

Je bent creatief en hebt een heldere visie;
Je bent overtuigend, inspirerend en enthousiasmerend;
Je bent resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren;
Je bent klantgericht en hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden.