vacature

trainee afdeling human resources fries museum | keramiekmuseum princessehof

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.
Het Fries Museum, dat beschikt over een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie, zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven en van relevante contexten te voorzien.
Keramiekmuseum Princessehof is het enige in keramiek gespecialiseerde museum in Nederland en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland. De hoogstaande collectie met enkele wereldberoemde voorwerpen is afkomstig uit Azië – vooral China en Japan –, islamitische gebieden en West-Europa. De organisatie van de beide musea bestaat uit ruim 60 medewerkers met een gezamenlijke omvang van ruim 50 fte verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met zo’n 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

human resources (hr)

De afdeling HR is een professioneel team dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid, inclusief administratie, en het ondersteunen en adviseren van de directie en leidinggevenden op het gebied van HR. De afdeling verricht deze werkzaamheden voor alle medewerkersgroepen van de beide musea: medewerkers in dienst, gedetacheerde medewerkers, uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiairs. Totaal ruim 300 medewerkers.
Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de salarisadministratie.
Het HR-team bestaat uit het afdelingshoofd HR, de medewerker HR en twee vrijwilligers. Regelmatig is er een stagiair vanuit een HBO-opleiding op het gebied van HR.

De afdeling Human Resources is op zoek naar een enthousiaste Trainee Human Resources voor 24 uur per week.
 

Als trainee bij het Fries Museum-Keramiekmuseum Princessehof kun je werken aan het fundament van jouw carrière. Je werkt binnen de HR-afdeling mee met de dagelijkse voorkomende werkzaamheden en wilt hier alles in leren en ontwikkelen! Denk aan werving- en selectieprocedures, personeelsadministratie en opstellen van overeenkomsten en brieven. Daarnaast voer je de werkzaamheden uit die voortvloeien uit het vrijwilligersbeleid, met name de administratie rond de instroom en uitstroom van vrijwilligers. Vanuit je positie als trainee HR draag je bij aan het optimaliseren van de processen op de afdeling. Dit doe je door middel van verbetervoorstellen en zo mogelijk ook de uitvoering op te pakken.

functie-eisen

 • je heb recent, maximaal 2 jaar geleden, je HBO-opleiding Human Resources Management afgerond
 • je hebt enige ervaring op het gebied van HR en basiskennis van arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving op het gebied van arbeid
 • je hebt een goede beheersing van Microsoft Office
 • ervaring met een geautomatiseerd HR-systeem is een pré.

competenties

 • je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in het vakgebied human resources management
 • je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • je bent integer en kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie
 • je kunt goed samenwerken, maar kunt ook zaken zelfstandig afhandelen
 • je bent resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren.

wij bieden

 • een interessante functie op een afdeling met enthousiaste collega’s in een dynamische organisatie
 • de kans om ervaring op te doen in alle facetten van human resources management
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 8 maanden, met daarna de mogelijkheid van verlenging voor een periode van een jaar
 • expliciete aandacht voor je verdere ontwikkeling in het vakgebied human resources management
 • een salaris volgens de salarisschalen van de Museum CAO, maximaal € 2.148,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

In het algemeen volgen wij de Museum CAO. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 15 april a.s. je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature trainee hr’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Janny Moed (hoofd Human Resources), tel. 058-2555504 of 06-18597632 of mevrouw Marjanne Berger (medewerker Human Resources), tel. 058-2555509.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 19 april 2018 a.s.
Vervolggesprekken vinden plaats op 24 april 2018 a.s.
Zie ook www.princessehof.nl en www.friesmuseum.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.