rondleiding kind in de oorlog

Hoe was het om kind te zijn in de Tweede Wereldoorlog? Wat voor ideeën hadden deze kinderen over hun toekomst? Het Fries Verzetsmuseum organiseert 15 maart een instaprondleiding waarin publieksconservator Hans Groeneweg hier meer over vertelt en antwoord geeft op al je vragen over dit onderwerp.

De rondleiding vindt plaats op woensdag  15 maart om 13:30. Maak kennis met een aantal kinderen die leefden ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Tegen welke problemen liepen kinderen aan en hoe ervoeren zij de oorlogssituatie? Hans Groeneweg geeft antwoord op deze vragen en vertelt hun verhaal aan de hand van persoonlijke objecten.

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Hier ontmoet u de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Het Fries Verzetsmuseum vertelt verhalen. Verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd.

Prijs is gelijk aan de entree tot het museum, vooraf aanmelden is niet nodig.