originele escher ligt klaar voor 100.000ste bezoeker in fries museumAmper elf weken na de opening van Escher op reis verwacht het Fries Museum volgende week de 100.000ste bezoeker. Om deze mijlpaal te vieren doet het museum in Leeuwarden de gelukkige bezoeker een originele prent van Maurits Cornelis Escher cadeau. Om welk werk het gaat, blijft nog een verrassing.

Op 28 april opende Escher op reis in het Fries Museum. Met de overweldigende bezoekersaantallen en internationale media-aandacht is de tentoonstelling een ongekend succes. Dat de tentoonstelling de magische grens van 100.000 bezoekers bereikt in minder dan drie maanden tijd overtreft alle verwachtingen. Omdat de tentoonstelling regelmatig uitverkocht raakt, raadt het museum aan om entreekaarten vooraf online te bestellen. Daarmee zijn bezoekers verzekerd van toegang op de gewenste dag en tijd. Escher op reis is nog te zien tot en met 28 oktober.

op maandag open

In verband met de aanhoudende belangstelling voor de Eschertentoonstelling heeft het Fries Museum al tweemaal de openingstijden verruimd. Het museum is in de maanden juli en augustus ook op maandag open van 13.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van maandag 30 juli). Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

escher op reis

Het Fries Museum haalt M.C. Escher terug naar zijn geboortestad Leeuwarden. In Escher op reis volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus.
 

De tentoonstelling ‘Escher op reis’ wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ING, het Blockbusterfonds, het Mondriaan Fonds, de Gemeente Leeuwarden, St. Anthony Gasthuis, De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Aegon, Provinsje Fryslân en de BankGiro Loterij.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.