op zoek naar jouw terpvondst

stuur jouw moderne terpvondst naar het fries museum

Voor de nieuwe tentoonstelling De Terp is het Fries Museum op zoek naar een modern gevonden voorwerp. Heb jij een legoblokje, handschoen, colaflesje of een ander mooi, vreemd of bijzonder modern voorwerp gevonden op een terp? Stuur het op naar het Fries Museum. Het leukste voorwerp krijgt een plek in de tentoonstelling.

De tentoonstelling De Terp laat zien uit welke lagen een terp bestaat en wat voor geschiedenis daarin verscholen ligt. Van 600 voor Christus tot het heden, de hele ontstaansgeschiedenis van terpen met voorwerpen uit verschillende tijden wordt getoond. Om te laten zien dat moderne voorwerpen die je nu vindt in de toekomst ook archeologie worden wil het museum de tentoonstelling graag aanvullen met jouw gevonden voorwerp. De tentoonstelling is te zien vanaf 2 juli.

Meedoen? Stuur een foto van jouw voorwerp op naar terp@friesmuseum.nl met jouw naam en contactgegevens. Tot en met 10 juni kun je jouw foto insturen.