met een kunstenaar door het fries museum

Op zaterdag 2 december geeft Eric Giraudet de Boudemange een performance, genaamd Friso, Saxo and Bruno are on a boat. In deze verhalende ervaring neemt de Franse kunstenaar deelnemers mee door het Fries Museum en vertelt hij over zijn persoonlijke blik op het Friese landschap. In dit landschap herkent hij optische illusies, lokale mythen en avonturen. De tentoonstelling van de kunstenaar zelf, Eric Giraudet de Boudemange: the story of water, milk and peewit eggs, is nog tot en met 31 december te zien in het Fries Museum.

De performance duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is Engelstalig. Deelname is gratis op vertoon van een entreebewijs. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.

the story of water, milk and peewit eggs

In 2015 reisde beeldend kunstenaar Eric Giraudet de Boudemange (Frankrijk, 1983) door Friesland op zoek naar lokale verhalen en tradities. Hij leerde fierljeppen, zocht naar kievietseieren en vergaarde kennis over bedreigde weidevogels. Dit jaar maakte hij voor het Fries Museum een zaalvullend landschap van kunstwerken. Vormen, lijnen en bontgekleurde objecten illustreren de relatie tussen het Friese landschap en de provinciale tradities. Eric Giraudet de Boudemange: the story of water, milk and peewit eggs presenteert bekende en nog niet eerder getoonde werken van de kunstenaar.

apenkooi

Eric Giraudet de Boudemange heeft ook een tentoonstelling bij kunstenaarsinitiatief en galerie Billytown in Den Haag. De tentoonstelling Apenkooi is daar te zien tot en met 6 januari 2018. Apenkooi is een installatie bestaande uit sculpturen, een video en een spel dat gaat over de oorsprong van taal en bewustzijn.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.