meivakantie

Kom in de meivakantie met het hele gezin naar het Fries Museum! Voor kinderen zijn er leuke, gratis workshops terwijl de volwassenen het museum bezoeken. Van dinsdag 30 april t/m vrijdag 3 mei zijn er dagelijks twee verschillende workshops. De kinderen doen eerst inspiratie op in de tentoonstelling en gaan vervolgens zelf aan de slag!

De workshops zijn gratis toegankelijk voor kinderen op vertoon van een volwassene met een entreebewijs. Maximaal vier kinderen per begeleidende volwassene. Kinderen worden tijdens de workshop begeleid door een professionele museumdocent. Ouders kunnen rustig de tentoonstellingen bezoeken, een bezoekje brengen aan de museumwinkel of iets drinken in Café Thús.

Datums: dinsdag 30 april t/m vrijdag 3 mei
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar
Aanmelden: op de dag zelf bij de activiteitenbalie (vol=vol)

13.00 uur - hindelooper schatkistjes

Het eigenwijze Friese stadje Hindeloopen was vroeger een echte wereldstad. De inwoners maakten handelsreizen over de hele wereld en brachten spullen uit China en India mee terug naar Friesland. De motieven en decoraties op die bijzondere spullen worden gemixt en noemen we later het Hindelooper schilderwerk. In deze workshop ga jij een kartonnen schatkistje versieren met ecoline op een speciale wijze. Dit wordt magisch!

Tijd: 13.00u –14.00
Aanmelden: op de dag zelf bij de activiteitenbalie (vol=vol)

14.15 uur - stempel een sits

Sits is de prachtige, kleurrijke stof die in India gemaakt werd en veel terug te zien is in Hindelooper kleding en schilderwerk. De ingewikkelde patronen werden meestal met de hand geschilderd, maar soms was stempelen ook mogelijk. In deze workshop ga jij een katoenen tas met textielverf en stempels versieren. Succes gegarandeerd!

Tijd: 14.15-15.15
Aanmelden: op de dag zelf bij de activiteitenbalie (vol=vol)