mata hari als inspiratie

Op zaterdag 18 november en zondag 28 januari geeft Saskia Wagenvoort een workshop visagie in het Fries Museum. In de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje laat zij zien hoe de danseres haar 'smokey eyes’ maakte. Deelnemers bestuderen de verschillen tussen klassieke en moderne versies en onderzoeken wat het beste bij hun gezicht past. Nadat de gezichten zijn opgemaakt en de haren mooi in model zitten, worden de resultaten vastgelegd op de foto.

Beide visagieworkshops duren vier uur en starten om 12.30 uur in het Rabobank atelier van het museum. Per workshop kunnen 10 mensen deelnemen. Deelname kost € 53,50 (inclusief museumentree, materialen en koffie/thee) of € 43,- met een museumkaart. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.