maak je eigen prent of landkaart in het fries museum

Deze herfstvakantie is er van alles te doen in het Fries Museum. Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 oktober zijn er dagelijks drie creatieve workshops voor kinderen. In de voetsporen van de graficus M.C. Escher leren ze hoe je een linosnede of een steendruk maakt. Ook gaan ze aan de slag met het creëren van een eigen landkaart. De workshops zijn gratis te volgen, kinderen hebben geen entreekaartje nodig. Aanmelden kan op de dag zelf bij de activiteitenbalie in de museumhal, vol is vol. Na de workshop worden de kinderen weer teruggebracht naar de hal van het museum.

In de herfstvakantie zijn er van dinsdag tot en met vrijdag elke dag leuke workshops. Van 13.15 tot 14.00 uur maken de kinderen een linosnede van hun eigen ontwerp geïnspireerd op M.C. Escher. Van 14.15 tot 15.15 uur is er een workshop steendruk, de wereldberoemde graficus M.C. Escher werkte ook met deze grafische techniek. Bij de derde en laatste workshop van 15.30 tot 16.30 uur laat de museumdocent verschillende landkaarten zien en leren de kinderen hoe je bergen, bos, steden en rivieren tekent. Vervolgens creëren ze een landkaart van hun eigen fantasiewereld.

De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud. Vooraf reserveren voor de workshops is niet mogelijk, aanmelden kan op de dag zelf bij de speciale activiteitenbalie in de museumhal. Bij aanvang van de workshops worden de kinderen opgehaald in de museumhal, begeleiding van een volwassene is toegestaan maar is niet nodig. Na afloop brengt de museumdocent de kinderen weer terug naar de museumhal.

escher op reis
Terwijl de kinderen druk bezig zijn in de workshop nog op de valreep Escher op reis bezoeken? Reserveer op tijd online tickets om verzekerd te zijn van een bezoek op de gewenste dag en tijd. In de herfstvakantie verwacht het Fries Museum drukte wegens de slotweek van de populaire tentoonstelling Escher op reis. Het Fries Museum raadt met klem aan vooraf kaarten te bestellen via de website van het museum. Tijdens deze slotweek is het museum bijna alle dagen van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Uitzonderingen daarop zijn 26 en 28 oktober. In verband met evenementen blijft het museum op vrijdag 26 oktober open tot 17.00 uur en op zondag 28 oktober tot 18.30 uur.