lezing froukje de jong-krap

froukje de jong-krap geeft een gezicht aan de vrouw van rembrandt op 8 december in het fries museum

In het kader van de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw geeft schrijfster Froukje de Jong-Krap op 8 december om 13.30 uur een lezing over Saskia Uylenburgh. De Jong-Krap schreef het boek Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Tijdens de lezing vertelt De Jong-Krap over het bewogen leven van de echtgenote van de bekende Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn.

In de lezing kom je alles te weten over Saskia’s leven in Friesland. Froukje de Jong-Krap weet als geen ander een gezicht te geven aan de persoon Saskia Uylenburgh. In de lezing vertelt De Jong-Krap over de positie van Saskia ten opzichte van Rembrandt en haar plaats in de historische context van de Gouden Eeuw. Tickets voor de lezing zijn te reserveren via onze ticketpagina.

activiteitenprogramma rembrandt & saskia
Bij de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw organiseert het Fries Museum een uitgebreid activiteitenprogramma. Zo geeft Froukje de Jong-Krap een tweede lezing op 2 februari 2019 waarin zij ingaat op het leven van Saskia in Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende andere lezingen, workshops en cursussen te volgen in het Fries Museum. Klik hier voor meer informatie.

De tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Gemeente Leeuwarden, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Ondernemersfonds Leeuwarden, de Rijksoverheid (de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend), Stichting Dorodarte, Siebolt Foundation en de Vrienden van het Fries Museum.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.