kunstwerk voor de haan law

Sinds de opening van het nieuwe Fries Museum in 2013 hebben bijna 40 bedrijven zich als zakelijk vriend verbonden aan het Fries Museum. Het advocaten- en notariskantoor De Haan Law koos voor het pakket waarin het Fries Museum periodiek een hedendaags kunstwerk verwerft voor de zakelijk vriend. Op 14 oktober werd het eerste kunstwerk binnen deze regeling onthuld op het kantoor van De Haan Law in Leeuwarden. Scout hedendaagse kunst van het Fries Museum, Kie Ellens, maakte een selectie van werken. Ruud Glas en Peter van Dijk kozen voor een werk van kunstenaar Klaas Kloosterboer. Het werk heeft een prominente plaats gekregen in een spreekkamer van het kantoor. De Haan Law is een actief verzamelaar van kunstwerken die door het hele pand zijn te bewonderen of zoals Kie Ellens verwoordde: 'Een museum op zich.' De feestelijke onthulling werd verricht door Ruud Glas en Kris Callens, directeur van het Fries Museum, in aanwezigheid van Klaas Kloosterboer en medewerkers van De Haan Law.