kastelen en de gouden eeuw

Dit voorjaar staat de MuseumJeugdUniversiteit in het teken van de 17de eeuw. Tijdens een viertal colleges vertellen experts alles over hoe het leven was in de Gouden Eeuw, waarom er altijd zoveel eten geschilderd werd en over de vele kastelen in Noord-Nederland. De colleges beginnen op 10 februari en zijn geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 13 jaar. Aanmelden kan via deze link.

Wat weten we eigenlijk van het leven in de 17de eeuw? Hoe gingen mensen met elkaar om, wat deden kinderen en hoe ging het als je verliefd werd? Drs. Karin Straathof, kunsthistoricus, neemt de kinderen in dit college mee naar het dagelijks leven in de tijd van Rembrandt en Saskia. In de andere colleges ontdek je wat rijke mensen in Friesland aten en welke rol Frankrijk en de ananas hierbij speelden. Conservator Diana Spiekhout vertelt over de meer dan 800 kastelen in Noord- en Oost-Nederland in de middeleeuwen. Je leert wie er woonden en waarom we er nu zo weinig van terugzien.

De colleges zijn op zondag 10 februari, 10 maart, 7 april en 12 mei van 11.30 tot 12.30 uur. De lezingen kosten €20,- voor de hele reeks. Kinderen kunnen zich via de website van de MJU aanmelden voor de gehele reeks en ontvangen na afloop een diploma.