it font in open atelier

Benieuwd hoe kunstenaars te werk gaan? Van 7 tot en met 30 oktober zie je videokunstenaar Lotte Middendorp en schrijver-dichter Eeltsje Hettinga aan het werk in het open atelier op de derde verdieping van het Fries Museum met het multimedia project It Font.

In It Font, een initiatief van Eeltsje Hettinga, komen beeldende kunst, voordracht, muziek en poëzie samen in film. Het water, de kust en de zee vormen een rode draad in hun werk. In deze presentaties speelt de improvisatiemuziek van onder anderen Jan Snijder, Christiaan Kuitwaard en Peter Broderick een belangrijke rol. In de presentatie zijn drie tweeluiken met video-poëzie te zien, waarin taal, typografie, beeld en vormgeving samenkomen. Door deze interdisciplinaire aanpak vindt poëzie een ander publiek.

Van 18 t/m 23 oktober zijn de beide kunstenaars aanwezig in het open atelier en zijn er gastoptredens van beeldend kunstenaar Machiel Braaksma en dichter-essayist Martin Reints.

belvédère en buchmesse

De videogedichten van It Font zijn vanaf 14 oktober twee maanden te zien in Museum Belvédère in Oranjewoud en zullen daarna doorreizen naar de Frankfurter Buchmesse.