het zwaard van grutte pier

het zwaard van grutte pier gekozen als gouden pronkstuk

Woensdag 20 april wordt het Zwaard van Grutte Pier officieel gepresenteerd als gouden pronkstuk van de nationale museumweek. Dit gebeurt voor de deur van het Fries Museum op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Daar is tot en met 21 april een 28 meter hoge replica van het pronkstuk te zien. De presentatie zal verzorgd worden door Tim Douwsma en Klaas van Kruistum.

De Museumvereniging organiseert in het kader van de Nationale Museumweek de campagne Ons échte Goud. Bij zes musea worden er tijdens deze week een gouden pronkstuk onthult. Het zwaard van Grutte Pier van het Fries Museum is hier één van. De Nationale Museumweek wil hiermee uitleg en verdieping bieden over museumschatten in Nederland.

tim douwsma

Drachtenaar Tim Douwsma zal woensdagochtend tijdens de onthulling een mini-college geven over het Zwaard van Grutte Pier aan 70 basisschoolleerlingen. Presentator Klaas van Kruistum houdt hierna een kort interview om samen met de kinderen meer over het verhaal van Grutte Pier en zijn zwaard te weten te komen.

nederlands erfgoed

De Nationale Museumweek wordt elk jaar georganiseerd om een groot publiek in contact te brengen met Nederlandse kunst en erfgoed en ze te inspireren en verrassen. Het Fries Museum organiseert in het weekend van 23 en 24 april activiteiten voor jong en oud en is voor iedereen toegankelijk voor maar 1 euro. Kijk op de website www.friesmuseum.nl voor meer informatie.

het zwaard van grutte pier gekozen als gouden pronkstuk