grafisch atelier in het fries museum

Van dinsdag 19 t/m zondag 24 september is het Open Atelier van het Fries Museum een werkplaats van Grafisch Atelier Friesland. Erik Mol, Dirk Remco Hageman, Mark Algra, Herman Noordermeer, Noelle Poiesz, en Saskia Van Montfort persen tijdens openingsuren prenten met steen op papier. Bezoekers zijn getuige van het proces en kunnen de kunstenaars vragen stellen.

Het Grafisch Atelier biedt beeldend kunstenaars, studenten van kunstvakopleidingen en andere belangstellenden faciliteiten aan om grafiek (prentkunst) te maken. Het Fries Museum is tijdelijk een van de werkplekken waar de ontwerpers gebruik van kunnen maken.

gratis workshop

Aan het einde van de week, op zondag 24 september, geeft het Grafisch Atelier Friesland de workshop Keukenlithografie. Deelnemers drukken op aluminiumfolie met vettige materialen die in de meeste keukens te vinden zijn, zoals chocola of kaas. Iedereen kan tussen 10.00 en 17.00 uur deelnemen aan de workshop in Grafisch Atelier Friesland. Deelname is gratis op vertoon van een entreekaartje van het Fries Museum.

open atelier

Elke derde week van de maand krijgt de derde verdieping van het museum een bijzondere aanvulling. Tijdens het Open Atelier kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van een kunstenaar. Ze zien hoe kunstwerken tot stand komen en kunnen ondertussen vragen stellen, tips geven en de kunst afkijken.