goed voorbereid naar mata hari

Yves Rocourt geeft op zaterdag 25 november 2017 en 3 februari 2018 introductielezingen bij de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje. Rocourt is Mata Hari-expert en maakte als gastconservator samen met het Fries Museum de tentoonstelling over het mysterieuze icoon. In zijn lezing Mata Hari op reis vertelt hij het levensverhaal van Margaretha Zelle, oftewel Mata Hari, aan de hand van de reizen die zij maakte. Van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt, naar Parijs waar haar dans haar beroemd maakt in de theaters.

De lezing Mata Hari op reis start op beide data om 13.30 uur en duurt een uur. Deelname kost €10,- per persoon (museumentree niet nodig en niet inbegrepen). De lezing is onderdeel van een groter aanbod lezingen in het kader van de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje, die tot en met 2 april 2018 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.