de kleine opera zingt over mata hari

Zondag 17 december geeft De Kleine Opera een muzikale lezing over De Zaak Mata Hari. De opera over de beroemde spionne Mata Hari ging onlangs in Haarlem in première en is 27 december te zien in de Harmonie in Leeuwarden. De schrijver van de opera, Xandra Mizée, vertelt in het Fries Museum hoe de opera tot stand is gekomen en over haar studie van Mata Hari. De lezing wordt ondersteund door muziek uit de opera, gezongen door hoofdrolzangers uit de productie en begeleid door pianist/componist Paul Prenen.

De lezing start om 13.30 uur en duurt een uur. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum, een kaartje kost €10,-, museumentree is niet nodig en niet inbegrepen. Deze lezing is onderdeel van een groter aanbod lezingen in het kader van de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje, die tot en met 2 april 2018 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden.