breimarkt in het fries museum

Met nog maar drie weken te gaan, viert het Fries Museum het enorme succes van de tentoonstelling Breien! met een gratis breimarkt. Zondag 14 augustus vind je in de hal van het museum verschillende kraampjes met de mooiste brei-accessoires. Daarnaast worden er diverse workshops en demonstraties gegeven. De tentoonstelling, waar al meer dan 75.000 bezoekers op af kwamen en die beoordeeld wordt met gemiddeld een 8,4, is nog te bezoeken tot en met 28 augustus 2016.

De breimarkt begint om 11.00 uur en is de hele dag vrij te bezoeken in de openbare hal van het museum. Op de markt staan Atelier Lindelicht met bijzondere wolsoorten in prachtige kleuren, breiboutique Ajoure met diverse luxueuze garens en Jenny Brons komt met vintage breiboeken en naaldenkokers. Daarnaast zijn er verschillende workshops en demonstraties te volgen. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Kijk op de website voor meer informatie. De tentoonstelling is te bezoeken op vertoon van een entreekaartje voor het museum.

breien

Breien! is een sprookjeswereld vol breikunst en bijzondere installaties. Van de opmerkelijke swants van Stephen West en kleurrijke pakken van Bas Kosters tot traditionele floddermutsen van ragfijn Fries kantbreiwerk en 18de-eeuwse handschoenen. Maar ook mediahypes als de truien van Sarah Lund uit de serie The Killing, de wolven en vogelhuisjes van mensenhaar van Chrystl Rijkeboer, de gebreide zoon van Marieke Voorsluijs van Club Geluk en een volledig handgebreide ruimte van de Deense kunstenares Isabel Berglund. Bovendien kunnen mensen zelf aan de slag in de breiruimte. 

breien